У Франківську на території водоекотехпрому хочуть побудувати сонячну електростанцію

У середмісті Івано-Франківська, на території комунального підприємства "Івано-Франківськводоекотехпром" планується будівництво електростанції з використання енергії сонця.

Зокрема, на сесії міської ради, яка відбувалася 21 жовтня, міська рада надала дозвіл товариству з обмеженою відповідальністю «Скайфол Енерджі» на складання технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі площею 0,9853 га на вулиці Ботанічній, 2. У рішенні йдеться, що земля буде використана для розміщення, експлуатації та обслуговування електростанції з використанням енергії сонця (об’єкт альтернативної енергетики).

До слова, на цю ділянку поширюється право земельного сервітуту. Згідно закону, зміст права земельного сервітуту полягає в тому, що власник (користувач) однієї земельної ділянки має право на обмежене користування суміжною земельною ділянкою з метою усунення недоліків своєї ділянки.

Справа втому, що підприємство «Скайфол Енерджі» просить надати їм частину земельної ділянки, яка перебуває у постійному користуванні комунального підприємства «Івано-Франківськводоекотехпром».

Мова йде про земельну ділянку площею 4,176 га, що розташована за адресою вулиця Ботанічна, 2. Саме вона перебуває у користуванні водоекотехпрому. Згідно даних земельного кадастру цільове призначення цієї земельної ділянки – 11.04 «для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд технічної інфраструктури (виробництва та розподілення газу, постачання пари та гарячої води, збирання, очищення та розподілення води)».  За законом ці території відносяться до земель промисловості.

Довідково:

Товариство з обмеженою відповідальністю «Скайфол Енерджі» засноване у 2014 році. Основний вид діяльності – виробництво електроенергії. Розмір статутного капіталу - 2500000,00 грн. Керівник – Іванюк Андрій Михайлович.