Комунальне підприємство змінює цільове призначення ділянки у Пасічній під житлову забудову

Комунальне підприємство «Івано-Франківськводоекотехпром» просить у міської ради дозвіл на складання проекту землеустрою для зміни цільового призначення ділянки по вулиці Галицькій - із промисловості на житлову забудову. Відповідний проект рішення опубліковано на сайті міськради.

Мова йде про ділянку по вулиці Галицька, 201, площею 0,3637 га. Водоекотехпром просить змінити її цільове призначення із земель для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд технічної інфраструктури (виробництва та розподілення газу, постачання пари та гарячої води, збирання, очищення та розподілення води) на будівництво багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури. Тобто із категорії земель промислового призначення на землі житлової забудови.

  

За даними кадастрової карти, ділянка перебуває у державній власност Комунальне підприємство з 2008 року володіє правом постійного користування на землю. 

 

Ділянка на кадастровій карті

 

У червні цього року Івано-Франківська міська рада затвердила детальний план території для багатоквартирної житлової забудови на вулиці Галицька, 201.

  

Дозвіл на розробку проекту ДПТ міськрада надала у грудні 2017 року. У березні цього року проект ДПТ пройшов процедуру громадських слухань.

 

Згідно містобудівної документації на ділянці по вул. Галицька, 201 заплановане будівництво десятиповерхового будинку із двома секція. Новобудова розрахована на 90 квартир. Загальна площа квартир становить 5 520 м кв, площа громадських приміщень – 650 м кв.

 

 Детальний план території для багатоквартирної житлової забудови на вул. Галицька, 201