Борг жителів Івано-Франківської області за газ з початку опалювального сезону зріс удвічі

За два останніх місяці заборгованість жителів Івано-Франківської області перед ТОВ "Івано-Франківськгаз Збут" за спожитий природний газ зросла на 150 млн грн і станом на 21 грудня складає 320 млн грн.

Так, зараз державну допомогу в Івано-Франківській області отримують майже в три рази менше споживачів газу, ніж рік тому.

 

Станом на початок грудня 2018 року вона призначена для 23% жителів, в той час, як в минулому опалювальному сезоні її отримували 60% домогосподарств.



Як повідомляють в компанії, через високого рівня заборгованості побутових споживачів, ТОВ "Івано-Франківськгаз Збут", як постачальник газу для населення із спеціальними обов'язками, не може розрахуватися за поставлений газ з НАК "Нафтогаз України".

 

Інших джерел фінансування для закупівлі газу компанія не має.

 

"Згідно з постановою Кабміну №867, умовою гарантованих поставок газу населенню є недопущення зростання заборгованості" Івано-Франківськгаз Збуту перед НАК" Нафтогаз". Іншими словами, починаючи з 1 листопада цього року неплатежі нашої компанії не повинні перебільшити загальної суми боргу по побутовим споживачам, зафіксовану станом на 1 жовтня 2018 року. В іншому випадку газопостачання може бути припинене ", - говорить директор "Івано-Франківськгаз Збуту Юрій Пилипів.