Ждун-Почекун може з’явитись у Франківську

"Встановити в Івано-Франківську пам'ятник інтернет-мему Ждуну", – така петиція з’явилась на сайті електронних звернень до міської ради.

"Нещодавно мережу сколихнула хвиля позитиву, пов'язана з появою нового інтернет мема Ждуна. За короткий проміжок часу ця "істота" завоювала безліч прихильників по всьому світу, незважаючи на суперечливу зовнішність. Влада багатьох міст різних країн вже виявила бажання встановити пам'ятник цьому персонажу. Отож, пропоную встановити в місті пам'ятник Ждуну. Гадаю, що такий крок матиме виключно позитивне значення і підніматиме настрій мешканцям міста", - йдеться у зверненні.

 

Для того, щоб міська рада Івано-Франківська розглянула петицію, необхідно зібрати 250 підписів. Підписати можна за посиланням.

 

Довідково:

У травні 2016 року року Голландська Художниця Маргрет ван Бріфорт біля дитячої лікарні в місті Ленд встановила свою скульптуру Homunculus Loxodontus (в перекладі з латини - "людиноподібний слон"), яка символізує людей, які чекають в черзі до лікаря.

В короткі терміни скульптура стала хітом інтернету і об'єктом численних фотожаб в соцмережах. 

 

Результат пошуку зображень

 

У Харкові за його подобою робили сніговиків.

 

 

Франківськ не перше місто , де чекають на Почекуна, в Дніпрі вже почали переговори з художницею, про встановлення бетоної скульптури біля міської адміністрації.