Завдяки програмі “НЕФКО” у Франківську утеплили ще один дитсадок. ФОТО


В Івано-Франківську завдяки програмі НЕФКО відбуваються справжні та довгоочікувані перетворення у навчальних закладах. Школи та садочки утеплюються та стають енергомодернізованими.

 

До списку цих закладів потрапив і ДНЗ №30 «Ластівка», що знаходиться за адресою вул. Бельведерська 57. У ньому за програмою НЕФКО здійснено ряд ремонтних робіт з енергомодернізації. Цей садочок, як і багато інших вже давно потребував змін.

 

ДНЗ №30 є закладом спеціального призначення, адже в ньому навчаються дітки з тяжкими вадами мовлення і потребують спеціального професійного догляду.

 

Зараз тут проходять корекційне навчання 84 дитини, з якими працюють вихователі, логопеди, психолог, музкерівник та фізкультурний працівник. Вся робота закладу направлена на виправлення порушень вад мовлення у дітей.

 

«Зараз в дошкільному закладі ведуться роботи за програмою НЕФКО. А саме, проводиться утеплення фасаду, й залишається зробити зовнішні облицювальні роботи, які нададуть гарний та привабливий вигляд дошкільному закладу. Влітку тут здійснили заміну системи опалення у приміщенні закладу та замінили радіатори. Також тут утеплили горище та проклали протипожежну сигналізацію», –  розповідає завідувачка ДНЗ №30 Галина Голуб‘як

 

Садочок має власне автономне опалення та дітям у садочку вже тепло. Також пані Галина ділиться, що в результаті проведення всіх робіт пошкодили вуличне покриття території дошкільного закладу. Це становить небезпеку для прогулянок дітей, адже ті мають порушення координації й ходити цією нерівною поверхнею їм небезпечно. У департаменті освіти та науки та в міській раді знають про цю проблему. І вже після завершення робіт тут планується здійснити заміну покриття.

 

«Тішимося, що ще один дитячий садочок ремонтується за програмою НЕФКО. Цей заклад є особливий, адже там перебувають дітки з інвалідністю. Там дуже важливо зробити роботи якісно та вчасно завершити», – каже міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.