Як безпечно інвестувати в нерухомість на етапі будівництва


Купівля квартири на етапі будівництва – один з найпопулярніших способів придбання у власність нерухомості.

 

Популярний він тому, що є досить вигідним для покупця. Так, покупець отримує можливість придбати житло дешевше, ніж у готовому будинку, і розтермінувати платіж, що суттєво полегшує навантаження на родинний бюджет.

 

По суті, купляючи нерухомість на етапі будівництва покупець інвестує власні кошти в будівництво житла. І така інвестиція є дуже вигідною, адже з часом гроші знецінюються, а нерухомість – навпаки росте у ціні.

 

Разом з тим, інвестуючи у власне житло, покупець значною мірою ризикує.

 

Адже загалом їм доводиться купляти, як то кажуть, кота в мішку. Якщо у готовому будинку ви маєте можливість самостійно оглянути ваше майбутнє житло, то на етапі будівництва такої можливості, зазвичай, немає Історія знає чимало випадків, коли будинки, що в них мешканці інвестували власні кошти, здавались в експлуатацію з суттєвою затримкою або не здавалися взагалі.

 

Відтак критично важливо при купівлі нерухомості ретельно перевірити наявну інформацію про забудовника та генпідрядника. Важливо переконатись, що компанія не має проблемних об’єктів, судових справ, не фігурує в кримінальних провадженнях та інших скандалах.

 

Отримати таку інформацію можна з відкритих джерел, як-от: з публікацій у ЗМІ, інтернеті та соціальних мережах; звернувшись до відкритих даних електронних реєстрів, органів міської влади а також порадившись з експертами. Експерти рекомендують самостійно виїхати на будівельний майданчик і на власні очі пересвідчитись, чи дійсно там відбуваються будівельні роботи і з якою інтенсивністю. Не останню роль відіграє репутація забудовника, його досвід роботи на ринку нерухомості, кількість зданих в експлуатацію будинків.

 

Визначившись щодо забудовника та житлового комплексу, де ви б хотіли придбати нерухомість, варто дізнатися інформацію про земельну ділянку, на якій зводиться або планується звести цей житловий комплекс.

 

Важливо з’ясувати, для яких цілей призначена вказана земельна ділянка, чи має забудовник на неї правоустановчі та необхідні дозвільні документи. Для цього не зайвим буде звернути до Публічної кадастрової карти.

 

З необхідними правоустановчими та дозвільними документами ви можете ознайомитись в офісі компанії-забудовника або у відділі продажу компанії.

 

В будь-якому випадку варто пам’ятати: справу краще мати з забудовниками, які чесною багатолітньою працею вже заробили собі ім’я та авторитет надійної компанії. Однією з таких надійних компаній-забудовників є компанія blago developer, яка вже понад 18 років успішно працює на ринку нерухомості Івано-Франківська.

 

Компанія пропонує широкий вибір зручних та якісних квартир, а також комерційної нерухомості – як готових, так і на етапі будівництва – у житлових комплексах Comfort Park, Шоколад, Family Plaza, Паркова Алея, Містечку Соборне, Авторський, Main House, районі Manhattan, елітних комплексах Parus чи Royal Hall, а також котеджі у містечку Franko River Club.