Вже місяць у Франківську працює перша заправна станція для електромобілів

За останні місяці поточного року кількість куплених українцями електрокарів перевищила загальну кількість куплених авто за попередні роки. Це пов’язано зі зручністю використання електромобіля та його високою екологічністю.

Вже у березні в Івано-Франківську було відкрито першу заправну станцію для електромобілів! Так платформа «Тепле місто» у партнерстві з молодим забудівником «Тенко» та TeslaClubUkraine започаткувала напрям «Енергоефективність».

На думку ініціаторів проекту, Івано-Франківськ – зв’язкова ланка між Львовом та Чернівцями. Це – впевнений шлях приєднання до всеукраїнської мережі з виходом в Європу.

До встановлення заправна станція для електрокарів долучилася й будівельна компанія "Тенко". За словами її директора Володимира Ясиновського, 
Україні необхідно переймати досвід використання екологічнох джерел енергії. А в контексті паливно-енергетичної кризи, в першу чергу необхідно починати з впровадження електромобілів.

«Як на мене, тільки об’єднання людей з передовими і творчими ідеями можуть розв’язати проблеми сучасності. Одна з яких – це взаємодія людського суспільства і природи, яку ми повинні вирішити для наших дітей. І саме «Тенко» дає можливість реалізації нових проектів та передових ідей для нашого «Теплого міста», – пояснює директор будівничої компанії «Тенко» Volodymyr Yasinovsky.

Автори проекту планують відкриття цілої мережі станцій по всій області. Це допоможе «вгамувати апетити» першої хвилі електрокарів. А ще значно покращити екологічну та економічну ситуацію в Україні.

Зарядний пристрій знаходиться по вул. Дудаєва, 10 біля ресторану «Зосина воля». Станцію легко можна знайти на мапі від додатку TeslaClubUkraine.