Вартість квартир в Івано-Франківську в травні 2018 року

Як повідомила порталу Domik.ua агент з продажу нерухомості Ірина Гасюк, ціни на квартири вторинного ринку нерухомості Івано-Франківська в травні поточного року не змінилися, в порівнянні з попереднім місяцем.

У 70% випадків покупці воліють купувати одно- і двокімнатне житло в новобудовах. Квартири в багатоквартирних будинках старого житлового фонду залишаються менш затребуваними.

 

За даними агентств нерухомості, 60% покупців вибирають житло з чорновою обробкою. Більшість клієнтів вважають за краще економити кошти, через що купують квартири під ремонт. Готові житлові об'єкти набувають ті, хто не хочуть займатися оздоблювальними роботами самостоятельною.

Експерт розповіла, що покупці вибирають квартири з лічильниками енергоресурсів і автономним опаленням. Попитом користуються житлові багатоквартирні будинки, розташовані поруч з транспортною розв'язкою і об'єктами розважальної інфраструктури. Будинки, зведені в пішої доступності від продовольчих магазинів, затребувані серед 90% клієнтів.



Власники житла готові поступатися при продажу. Середній розмір знижки становить 2% від вартості об'єкта. Якщо ціна на квартиру відповідає стартовою ринкової, експозиція займає три місяці. Коли вартість житла перевищує ринкову, продаж продовжується на кілька місяців.



У травні 2018 року покупці цікавляться житловими багатоквартирними будинками, розташованими на вулицях Хоткевича, Чорновола та Сагайдачного.

 

Околиця міста залишається менш затребуваною серед клієнтів.

 

У травні 2018 року житло в багатоквартирних будинках старої споруди Івано-Франківська менш затребуване серед покупців. Клієнти, які цікавляться такими квартирами, звертають увагу на тип зведення об'єкта.

 

На думку агента з продажу нерухомості Михайла Загорняка, найбільшим попитом користуються цегляні житлові багатоквартирні будинки. Об'єкти панельної серії покупці вибирають в 20% випадків. Експерт стверджує, що дана ситуація аргументована низькою тепло- і звукоізоляцією будинків панельного типу.



Перед придбанням квартири на вторинному ринку, клієнти переглядають каталог нерухомості, щоб вивчити вартість об'єктів.



Середні ціни пропозицій продажу квартир в будинках старого житлового фонду Івано-Франківська в травні 2018 року: