В Україні планують посилити штрафи за порушення пожежної безпеки


Офіс Генерального прокурора братиме участь у розробці законодавчих змін щодо порушень норм пожежної безпеки, уряд напрацьовує, зокрема, законопроект з перегляду штрафів.

 

Про це повідомляє УНН.

 

У повідомленні зазначається, що представники Офісу Генерального прокурора будуть долучені до роботи над законодавчими змінами щодо посилення відповідальності за порушення вимог пожежної безпеки, зокрема у закладах освіти, а також до розробки національної стратегії з розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у новій українській школі.

 

Також вказано, що оскільки пожежонебезпечна ситуація у закладах освіти всіх рівнів притаманна всім регіонам України, уряд напрацьовує низку законопроектів як з перегляду штрафів, так і зі скорочення строків розгляду судових справ щодо застосування заходів реагування у разі встановлення порушення вимог пожежної безпеки.

 

Зазначається, що у 2019 році суд задовольнив 68 позовів прокуратури про визнання протиправною бездіяльності органів державної влади та місцевого самоврядування з дотримання пожежної безпеки з вимогами виправити порушення.

 

Всього прокурори пред’явили 79 таких позовів.