В середмісті Івано-Франківська на ще одній історичній будівлі встановили захисну сітку


На фасаді будинку на вул. Сотника Мартинця встановили захисну сітку.

 

Про це пише Фіртка з посиланням на Департамент комунального господарства.

 

Як наголошують комунальники, такі конструкції є досить поширеними в європейських містах і є тимчасовим заходом для забезпечення безпеки мешканців та гостей міста.

 

"В ідеалі, звісно, потрібно проводити реставрацію фасадів пам'яток архітектури. Оскільки це багатоквартирні будинки, співвласниками яких є власники квартир та нежитлових приміщень, то проводити таку реставрацію мають самі співвласники. Для всіх є зрозумілим загальне соціально-економічне становище в Україні, не всі мають можливість провести такий дороговартісний ремонт. Монтаж захисних сіток коштує недорого і це потрібно робити", - пояснюють у Департаменті житлової, комунальної політики та благоустрою.

 

Варто нагадати, що рівно рік тому директора департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою міста Михайла Смушака обіцяв до кінця 2018 року на 16-ти "небезпечних" пам'ятках архітектури встановити такі ж спеціальні захисні сітки. Проте, обіцянки він так і не дотримав.

 

Додамо, у червні таким чином  обладнали аварійний балкон в будинку на Чорновола1, який споруджений понад сто років тому - ще у 1899 році.