В Івано-Франківську піднімуть тариф на опалення: коли і на скільки

«Івано-Франківськтеплокомуненерго» збирається підняти тарифи на теплову енергію та послуги з централізованого опалення і централізованого постачання гарячої води.

Про це інформує Фіртка.

 

Сьогодні на підприємстві пройшли громадські обговорення проекту підвищення.

 

Як зазначають в ТКЕ, діючі тарифи на виробництво, транспортування та постачання теплової енергії, а також тарифи на послугу з централізованого опалення та гарячого водопостачання були встановлені на базі витрат 2011 року та коригувалися лише через зміну паливної складової.

 

На підприємстві наголошують на необхідності зміни тарифів вплинули наступні чинники:

1. Зростання витрат на оплату праці у зв`язку зі зростанням мінімального прожиткового мінімуму та введенням в дію галузевої угоди.

2. Зростання витрат на придбання води на послугу з централізованого постачання гарячої води відповідно до Постанови НКРЕКП від 26.04.2017 № 551 «Про внесення змін до постанови Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 16 червня 2016 року № 1141».

3. Зростання ціни на природний газ для потреб бюджетних установ та інших споживачів.

4. Встановлення органами місцевого самоврядування тарифу на виробництво теплової енергії установками, що працюють на альтернативних видах палива.

5. Встановлення тарифів на електричну та теплову енергію, вироблену КГУ.

6. Внески на регулювання, які сплачуються суб’єктами господарювання, що провадять діяльність у сферах енергетики та комунальних послуг.

 

 

Підняти тарифи планують після початку опалювального сезону. Для цього потрібне погодження НКРЕКП.