В Івано-Франківську на міському озері реконструюють пляж

В Івано-Франківську до Дня Незалежності планують завершити основний етап реконструкції пляж на міському озері.

Про розповів заступник директорки КП “Центр розвтку міста та рекреації” з технічних питань Тарас Слободян, пише Галка.

 

Підприємство – замовник робіт. Наразі встановили дві нові роздягальні, відремонували атракціони і спортивні снаряди, в роботі – встановлення лежаків: один уже є, але у планах – 5.

 

“Також відновили майданчик для пляжного волейболу. Дуже багато людей тут збирається, і це одна з небагатьох площадок, де є вільний доступ, але вона була уже в незадовільному стані. Зараз провели капремонт, зробили дренажну систему, засипали вдосталь піску. Тут замінені опори для сітки і скоро встановлять відреставровані лавки, які були на озері до початку реконструкції. Відновлення робили, консультуючись із Управлінням фізичної культури та спорту”, – каже Слободян.

 

У рамках проекту, окрім цього, передбачена заміна існуючих “грибків” на більш стійкі до природніх явищ, часткове відновлення газону на пляжі та прилеглої до нього території, відновлення душової.

 

Вартість проекту – 250 тисяч гривень.

 

“Цей проект є одним із найважливіших у нашій роботі, оскільки пляж на міському озері – єдиний сертифікований пляж в області. Тут багато людей проводять свій вільний час, засмагають, ховаються від літньої спеки. Вода на пляжі є придатною для купання, всі санітарні норми і вимоги витримані”, – зазначає заступник директорки КП.

 

Варто відзначити, що територія біля пляжу уже облагороджена: викладена бруківка, встановлені нові вуличні меблі.

 

“Це зроблено у рамках проекту реконструкції території довкола озера на замовлення Департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою. Розпочали тут, тому що була попередня домовленість – зробити до літнього періоду, щоб люди могли безпечно перебувати на пляжі і не заважати проведенню робіт”, – додає Слободян.