В Івано-Франківську можуть з'явитися підземний та наземний паркінги

Паркування - одна із найгостріших проблем Івано-Франківська. Найбільша біда - центральна частина міста. Містяни вже звернулися до чиновників з електронною петицією в якій вимагають побудувати багатоповерхову чи підземну автостоянку в центральній частині міста.

Навести лад та розчистити вуличні артерії від транспорту у середмісті взялася нова поліція. Зокрема, мешканці міста втішені новим виглядом вулиці Січових Стрільців - без корків.

Забезпечити водіїв паркомісцями гарантують місцеві забудівники. Тож взялися за досить амбітний проект. Він дуже затратний, проте відповідатиме всім європейським стандартам.

"Між нами і акціонерним товариством "Промприлад" є договір про співпрацю, який ми реалізуємо вже другий рік. Нами розроблені пропозиції, які спільно з міською владою вивчаються, обговорюються. По будівництву житлового комплексу із соціальним напрямком його завантаження", - розповів директор будівельної компанії "Спілка забудівників" Микола Филюк.

Відтак у середмісті, на вулиці Мельника (навпроти квіткового ринку), невдовзі з'явиться перший в Івано-Франківську паркінг - підземний. Який здатний помістити майже 300 автомобілів.

"Цей житловий комплекс є принципово новим для нашого міста. Автомобілі всі будуть знаходитись у підземній його частині, яка зможе прийняти одночасно понад 270 авто", - каже Микола Филюк.

Одним паркінгом місто від транспорту не звільниться. Тому компанія "Спілка забудівників" обіцяє франківцям ще одну наземну багатоповерхову автостоянку - на тій же вулиці Мельника.