У США почалася підготовка до будівництва першого надрукованого будинку

Архітектурна фірма WATG Urban, яка стала відомою завдяки проектам будинків, виготовлених за допомогою 3D-друку, починає реалізацію своїх ідей на практиці.

Команда стартапа приступає до будівництва будівлі Curve Appeal, а також працює над удосконаленням технологій тривимірного друку. Подробиці повідомляє Arch Daily.

 

Будівля Curve Appeal натхненна архітектурними проектами, створеними з 1945 по 1966 рік. Автори дизайну будівлі, багато з яких були відзначені нагородами за інновації, мають намір заново винайти сучасний будинок з використанням простих і недорогих методів будівництва. Серед головних особливостей Curve Appeal - економне витрачання матеріалів і максимальне використання природного освітлення.

 

Реалізувати проект допоможе технологія 3D-друку, надана Branch Technology. Вона відкриває шлях до складних архітектурних форм, роблячи їх створення простіше і дешевше. Команда WATG Urban створила тестові варіанти балок і несучих стін, щоб вивчити їх міцність. Перші експерименти показали, що надрукована балка довжиною близько метра і вагою 2 кг витримує 1,6 тонни.

 

Також компанія вивчає можливості використовувати нові матеріали - наприклад, гіпс і його інноваційні варіанти, накшталт, гіпсового пінопласту. Вони могли б стати основою для протипожежного захисту, частиною структурної арматури і підкладкою при обробці стін. Також серед цілей WATG - використовувати нові технології, щоб максимально знизити рівень споживання електроенергії.

 

В якості ділянки для будівництва Curve Appeal обрано місто Чаттануга, штат Теннессі. Будівля розташується в лісистій місцевості на березі річки. Компанія активно працює з владою міста, щоб забезпечити розвиток проекту в заданий термін.