У Палаці Потоцьких облаштують конгрес-центр з лекційними аудиторіями та місцями для ночівлі

Міськвиконком Івано-Франківської міської ради надав комунальному підприємству «Простір Інноваційних Креацій «Палац» містобудівні умови і обмеження.

Комунальне підприємство «Простір Інноваційних Креацій «Палац» отримало містобудівні умови і обмеження для реставрації та пристосування комплексу колишнього палацу Станіслава Потоцького з брамами під конгрес-центр на вул. Шпитальній, 5 у Івано-Франківську.

 

За словами директора КП “Простір Інноваційних Креацій "Палац" Володимира Гайдара, один з корпусів палацу - Корпус А (хірургічний) - планують відреставрувати та пристосувати під конгрес-центр.

 

Там будуть лекційні, конференційні та навчальні приміщення. Окрім цього конгрес-центр передбачає можливість ночівлі тих, хто там буде навчатись. 

 

Читайте також: "Корпус А" Палацу Потоцьких готують до реставрації

 

"Будуть приміщення для можливості мешкання тих, хто там займається. Фактично, це ми готуємося для того, щоб туди могла на якийсь час селитися Українська академія лідерства, - каже Гайдар. - Про терміни реставрації поки не говоримо, нам потрібно встигнути поробити всі роботи до осені, підвести мережі і т.д, будемо намагатися це все встигнути. Міська рада обіцяє, що роботи профінансують, зараз робиться проект, кошторис, тоді будемо проходити тендерні процедури, визначати генпідрядника, тоді вже будуть конкретні цифри". 

 

Володимир Гайдар розказує, паралельно комунальники готують проекти на реставрацію інших корпусів проекту. Наступний у планах - корпус Б, триповерховий.

 

За словами Гайдара, він у найскладнішому стані, тому вирішили не чекати і робити проект на протиаварійні роботи, щоб зафіксувати його в тому стані, в якому він є, щоб можна було далі робити дослідження і ліквідувати можливість подальшого руйнування.