У Карпатах планують збудувати гірськолижний курорт – конкурент Буковелю

OKKO Group (концерн Галнафтогаз) розглядає можливість будівництва курорту на 80 кілометрів лижних трас у Славському на Львівщині

Про це розповів голова Сколівської райради Микола Романишин, передає Дивись.Інфо.

 

«Зараз рано говорити, як це все буде розвиватися, бо зараз є лише передпроектні позиції, над якими працювали австрійці. Який це матиме вигляд? 60 кілометрів спускних трас – це є Рожанка-Волосянка, оцей хребет, і ще 20 кілометрів трас – це гора Тростян», – повідомив Микола Романишин.

Також він додав, що в реалізації проекту будуть задіяні окрім Галнафтогазу інші інвестиційні компанії

 

«Зараз є питання проекту, а він ще не готовий. Робочий проект буде не швидше, ніж у 2018 році, до осені. А реалізація, найімовірніше, уже в 2019 році. Щодо людей, які до нас зайшли, то я бачив багато інвесторів, думаю, вони найближчі до реалізації цього проекту», – сказав голова Сколівської райради.

 

За його словами, кошторис проекту – грандіозний, на кількасот мільйонів євро.

«Це проект на кілька сотень мільйонів євро. Інвестувати будуть різні кошти, кожен зможе знайти своє місце, якщо матиме бажання туди вкладатии. Тобто це не буде монополія однієї структури, буде можливість дуже багатьом компаніям долучитися до реалізації цього проекту», – розповів Микола Романишин.

 

Майбутнє проекту безпосередньо пов’язане зі створенням Славської ОТГ.

«Це залежить від багатьох факторів – хто буде головою, які будуть депутати, чи буде в них бачення стратегії чи лише бажання ділити землю, бо тоді проект може не розпочатися. Щодо майбутньої інфраструктури інформації наразі немає, є лише фантазії деяких людей, але зрозуміло, що це буде суперсучасний гірськолижний курорт. Наміри «Галнафтогазу» дуже амбітні. Вони готові реєструвати інші фірми, щоб була серйозна податкова база і ми могли розвивати інфраструктуру», – додав голова районної ради.

 

Зазначимо, що компанія ОККО-Рітейл вже змінила свою реєстрацію зі Львова на Славське. Головою наглядової ради концерну Галнафтогаз є львівський бізнесмен Віталій Антонов. Проект позиціонують як курорт-конкурент Буковелю. 

 

Нагадаємо, цьогоріч Буковель отримав 40 гектарів землі на Яремчанщині для будівництва нового курорту "Свидовець".