У Франківську занедбана ґрунтова дорога отримала асфальтне покриття. ФОТО


Мешканці мікрорайону «Опришівці» незабаром матимуть привід для справжнього свята – Управління капітального будівництва розпочало асфальтування вулиці Січинського.

 

У п’ятницю, 11 жовтня, на вулиці Січинського в Івано-Франківську підрядники розпочали укладати асфальтне покриття дороги, яка донедавна була лише ґрунтовою. Її протяжність більше кілометра. Дорожники раніше підготували основу зі щебеню.

 

Тепер працівники розпочали асфальтування. Минулої п’ятниці виконали перший етап - вистелили 300 дорожнього полотна.

 

Місцеві жителі із вдячністю зауважують, що асфальтованого проїзду тут ніколи не було, тож раніше дорога до дому була неабияким випробуванням.

 

«Я ніколи не бачив асфальту на Січинського. Нарешті, це трапилось. Бо раніше завжди йшов калюжами, ямами. А коли дощ, то болота просто по коліна», - каже пенсіонер, 73-річний житель вулиці Січинського Володимир.

«В Опришівцях я прожив вже 82 роки. По цій дорозі ходив до школи. Дочекались ми, що тут наведуть порядок. Дякуємо за те, що нарешті зробили нам дорогу», - розповів місцевий житель Іван.

 

Ремонтні роботи в мікрорайоні «Опришівці» продовжуються. В Управлінні капітального будівництва наголошують, що інженери контролюють якість виконання на всіх етапах будівельних робіт.

 

«Загальна вартість цього проекту становить 5,7 мільйони гривень. На цей рік нам виділено 2,9 мільйони. Станом на сьогодні, ми провели щебеневе профілювання дороги. Тепер ви вкладаємо вирівнювальний шар асфальтобетону. Загальна протяжність дороги становить 1,4 кілометри. У 2019 році ми плануємо зробити ділянку протяжністю в 1 кілометр. Якщо дозволить нам погода, то плануємо закінчити роботи неподалік школи», - пояснює провідний інженер УКБ Ярослав Кузик.