У Франківську розмір ставок земельного податку винесли на громадське обговорення

В Івано-Франківську відбудеться відкрите громадське обговорення проекту регуляторного акта – рішення міської ради «Про встановлення ставок земельного податку на 2018 рік».

Обговорення відбудеться 21квітня, о 14-00 год, в приміщенні виконавчого комітету міської ради за адресою: вулиця Грушевського, 21, каб. 311.

 

Згідно рішення ради, у наступному році планується встановити наступні ставки земельного податку:

 

  • ставка податку за земельні ділянки, які перебувають у власності та користуванні юридичних та фізичних осіб, встановлюється у розмірі 1% від їх нормативної грошової оцінки.

 

  • ставка податку встановлюється у розмірі 4 % від їх нормативної грошової оцінки за земельні ділянки, які перебувають у постійному користуванні суб’єктів господарювання (крім підприємств, установ та організацій, що належать до державної та комунальної власності; громадських організацій інвалідів України, їх підприємств (об’єднань); релігійних організацій України, статути (положення) яких зареєстровано у встановленому законом порядку, виключно для будівництва і обслуговування культових будівель);

     

  • ставка земельного податку за земельні ділянки, які зайняті житловим фондом (багатоквартирні житлові будинки) встановлюється у розмірі 0,03% від нормативної грошової оцінки.