У Франківську обговорили новий порядок розміщення вивісок

У середу, 7 грудня, у міськвиконкомі пройшли громадські слухання щодо проекту рішення “Про Порядок розміщення вивісок”. На слухання прийшли здебільшого журналісти та представники платформи “Тепле місто”, котрі брали участь у формуванні документу.

Нові правила розміщення вивісок презентувала заступник директора департаменту містобудування Світлана Лосюк, пише Репортер. 

 

За інформацією економічного департаменту, сьогодні в місті працює понад 2,5 тис підприємств, закладів харчування, торгових точок. В той же час архітектурний департамент з 2011 року видав тільки 346 паспортів на вивіски. З початку роботи Муніципальної інспекції з благоустрою, за самовільне встановлення вивісок складено 51 адмінпротокол.

 

Першим кроком до наведення ладу з вивісками має стати прийняття нового порядку їх розміщення.

 

Зокрема, в документі чітко прописані вимоги до розміщення, розмірів вивісок, їх види та вимоги до освітлення, технічного та інформаційного наповнення та процедура демонтажу.

 

“Дієюче положення регламентує вивіски лише на пам’ятках архітектури. Бачимо, що нові будинки сьогодні дуже швидко захаращуються неправильно встановленими вивісками, і рекламою, спотворюючи новенькі фасади. Тому прийняли рішення ввести паспортизацію всіх вивісок”, – каже Лосюк.

 

Також серед нововведень розміщення не вище першого поверху, однакові розміри, стиль та матеріали виконання всіх вивісок на фасаді будинку, якщо у ньому кілька власників чи користувачів,  площа вивіски не більше 3 кв.м.

 

Паспорти на вивіски погоджуватимуться у власників будівлі, архітектурному департаменті та у відділі охорони культурної спадщини. Перевірятиме наявність паспортів та проводитиме демонтаж самовільно встановлених вивісок Муніципальна інспекція з благоустрою.

 

Ознайомитися із проектом рішення можна на офіційному сайті Івано-Франківська http://mvk.if.ua/rppra/41908