У Франківську нарешті демонтують горезвісний кран на Гаркуші


Сьогодні під час сесії Івано-Франківської міської ради прийняли рішення про демонтаж аварійного крану на вулиці Гаркуші.

 

“За” проголосували 33 депутати, пише Ратуша.

 

Я прошу найближчим часом це зробити, бо це безпека людей. Це проблема для всього міста. Ми приймаємо це рішення на сесії і хочу, щоб знайшли, як його демонтувати, – зазначив мер.

 

Нагадаємо, дана проблема залишається невирішеною вже декілька років і міська влада неодноразово піднімала це питання, проте відповідних повноважень на його усунення, формально, немає.

 

Як зазначала під час засідання виконкому перша заступниця міського голови Вікторія Сусаніна, справа щодо цього крану зараз перебуває в суді. А на пропозицію Марцінківа, “просто приїхати та зрізати кран”, зауважила, що в такому разі подати в суд можуть на них через перевищення службових повноважень.

 

Тому проблему треба вирішувати законним шляхом. Наразі створена комісія, яка завідує цим. Крім того, за її словами, ніхто не візьме на себе відповідальність його зрізати, бо кран проходить по кримінальній справі і поки її не знімуть – нічого з ним робити не можна.

 

Проте Руслан Марцінків наполіг і на сесію міської ради все ж підготували проєкт рішення від управління надзвичайних ситуацій про демонтаж даного крану.

 

Своєю чергою під час сесії міської ради генеральний директор Івано-Франківського Локомотиворемонтного заводу Руслан Терешко зауважив, що готовий взяти на зберігання даний кран, доки по цій справі відкрите кримінальне провадження.