Франківську влада планує продати ще 8 комунальних земельних ділянок і заробити 2,3 мільйона гривень

Міська влада знову планує продати декілька земельних ділянок комунальної власності. Відповідне рішення було прийняте виконавчим комітетом і буде винесене на розгляд сесії міської ради.

Мова йде про вісім земельних ділянок, загальна вартість яких становить 2 336 387 гривень.  

 

Першою у списку є земельна ділянка площею 0,0048 га, що розміщена за адресою вулиця Дністровська, 4/4. Підприємець Гренішен Леонід Михайлович збирається придбати її за 26 977 гривень у розстрочку, терміном на 12 місяців. Наразі вона перебуває у власності даного підприємця на правах оренди. Згідно даних кадастрової карти цільове призначення земельної ділянки - для будівництва та обслуговування інших будівель громадської забудови. За законом на цій території дозволено будівництво громадських споруд, таких як готелі, офісні приміщення чи торгові будівлі.

 

Наступною йде земельна ділянка по вулиці Симона Петлюри 8-б, загальною площею 0,1774 га. Її цільове призначення - для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості. Вартість території складає 243 700 гривень. Приватне підприємство «Інструмент», яке наразі орендує цю земельні ділянку, хоче викупити її у розстрочку, терміном на 12 місяців.

 

На продаж також виставлена земельна ділянка по вулиці Польова, 5, загальною площею 0,1277 га. Її цільове призначення - для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості. Вартість території складає 169 428 гривень. Згідно даних кадастрової карти, останні два роки територія перебуває на правах оренди у підприємця Пивоварчука Віталія Івановича. Саме він збирається викупити ділянку у розстрочку, терміном на 12 місяців.

 

Наступною йде земельну ділянка площею 0,012 га, що розташована за адресою вулиця Паркова 18-б. Її цільове призначення - для будівництва та обслуговування будівель торгівлі. За законом ця територія відноситься до земель громадської забудови, де дозволено будівництво громадських споруд, таких як готелі, офісні приміщення чи торгові будівлі. Крушельницький Остап Остапович та Семанів Мар'яна Володимирівна, які наразі орендують цю земельну ділянку, готові викупити її за 36 216 гривень (розстрочка на 12 місяців).

 

Далі йде територія за адресою вулиця Федьковича 91-а. ТОВ «Сімедгруп» хоче викупити земельну ділянку площею 0,4101 га за 408 996 гривень (розстрочка на 12 місяців). Згідно даних кадастрової карти її цільове призначення - для будівництва та обслуговування будівель закладів охорони здоров'я та соціальної допомоги. За законом ця територія відноситься до земель громадської забудови, де дозволено споруджувати, офісні приміщення, готелі, торгові будівлі, а також лікарні та оздоровчі заклади.

 

Також на продаж виставлена земельна ділянка площею 0,7978 га, що розташована за адресою вулиця Ботанічна 8-б. Її вартість складає 998 920 гривень, (розстрочка на 12 місяців). Цільове призначення земельної ділянки - для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості. Покупцем зазначений Тихонюк Володимир Євстахович, який наразі користується нею на правах оренди.

 

Наступною йде земельна ділянка по вулиці Б. Хмельницького 65-а, загальною площею 0,3417 га. Її покупцем являється ТОВ «Алекс-ІФ». Вартість складає 440 771 гривень (розстрочка на 12 місяців). Згідно даних кадастрової карти цільове призначення земельної ділянки - для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості.

 

Останньою у списку зазначена земельна ділянка площею 0,0048 га по вулиці Матейки, 17. Її вартість складає – 11 379 гривень (без розстрочення). Покупцем є Борис Микола Васильович. Згідно даних кадастрової карти цільове призначення земельної ділянки - для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд. За законом територія відноситься до земель житлової та громадської забудови.