Цьогоріч ще 30 пам'яток архітектури на Прикарпатті отримають паспорти. СПИСОК


У середу, 4 грудня в Івано-Франківську відбулось засідання постійної комісії обласної ради з питань розвитку промисловості, будівництва, архітектури, дорожнього та житлово-комунального господарства.
 

Серед іншого, депутати розглянули питання про "Про внесення змін до регіональної цільової Програми паспортизації пам’яток містобудування та архітектури місцевого значення Івано-Франківської області на 2016-2020 роки", інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

 

Головний спеціаліст відділу планування територій та координації проектної діяльності управління містобудування та архітектури департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури ОДА Наталія Лисаківська розповіла, що на цей рік планується додати ще 30 об'єктів у список пам'яток, які повинні отримати паспорти.

 

Раніше вони не були включені у перелік паспортизації. Мова йде про пам'ятки архітектури у Галицькому районі, Калуші, Івано-Франківську, Снятині та Тлумачі.

 

Ці будівлі отримають пам'яткоохоронну та облікову документацію.

 

"Коли розроблялась програма розраховувалась мінімальна зарплата, однак зараз вона збільшилась у 3,5 рази. Відтак виникла потреба у збільшенні вартості пам'яткоохоронної облікової документації. Зараз вартість одного паспорту має складати 26 тисяч гривень. Однак, ми розуміємо, що з обласного бюджету таких коштів немає, тому ми робимо їх за 7821 гривень", - пояснила Лисаківська.

 

Загалом за час дій програми планується виготовити 383 пам'яткоохоронні облікової документації на пам'ятки архітектури місцевого значення.