Як виглядає будівництво церкви на Валах. ФОТО


Епопея з будівництвом церкви на Валах в Івано-Франківську триває.

 

Попри те, що на місці спорудження майбутньої церкви спочатку мали провести археологічні розкопки, оскільки це місце входить до історичного середовища Івано-Франківська і, цілком можливо, під землею знаходяться артефакти, які унеможливлять подальше будівництво храму, там вже залили бетонні опори під фундамент.

 

Відповідні фото опублікував франківець Богдан Кудлак.

 

 

Нагадаємо, ще у 2001 році територію колишнього кафе Казка передали фірмі «Конкорд», яка своєю чергою в 2004 році подарувала ділянку громаді для будівництва церкви. На підставі рішення сесії від 2005 року передано в оренду земельну ділянку. Боргів за оренду землі немає. Тому 27 грудня 2006 року на основі всіх документів міська рада прийняла рішення дозволити будівництво церкви. А вже 11 серпня 2015 року земельна ділянка перейшла в постійне користування церковної громади Святого Миколая.

 

 

Церква розрахована на 250 мирян. Будують храм на пожертви. Терміни — невідомі.

 

Франківці просили владу заборонити спорудження церкви у цьому місці, адже вали – це зелена зона, громадський простір та історичне місце.

 

Частина франківців вважає, що у місті вже забагато церков, зокрема греко-католицьких, у центрі міста – катедра, церква при монастирі Сестер василіянок, церква у парку воїнів-інтернаціоналістів, нова церква біля вокзалу…

 

Інші кажуть, що церкву просто варто перенести в інше місце, а на валах збудувати дитячий майданчик або облаштувати зелену зону та громадський сквер. Більшість погоджуються, що такі питання мали б узгоджувати з громадою, перш ніж приймати рішення.