Центральний народний дім реставрують за 16,4 млн. гривень

Управління капітального будівництва Івано-Франківської міської ради визначило виконавця ремонтно-реставраційних робіт приміщень Центрального народного дому на вулиці Тараса Шевченка, 1 в м. Івано-Франківську.

У тендері взяли участь шість компаній. Однак, пропозиції чотирьох з них були відхилені. Переможцем визнали пропозицію ТОВ «Івано-Франківськ-Реставрація Р.І», пише Побудовано з посиланням на Галичину.

 

Вартість робіт становить 16,4 млн. гривень. Планується, що ремонт завершиться до 1 листопада 2019 року. За даними ЄДРПОУ, кінцевим бенефіціаром ТОВ «Івано-Франківськ-Реставрація Р.І» є житель Івано-Франківська Дичек Роман Іванович.

 

Він також є власником ресторану «Титанік», на який неодноразово скаржились жителі через шум у нічний час, а також порушення будівельних та санітарних норм при будівництві закладу.

 

Будівля за адресою вул. Шевченка 1 є пам’яткою архітектури. Будинок готелю «Австрія» було побудовано за проектом архітектора Януша Фредеріка і відкрито 1 травня 1914.

 

На той час це був один із найкращих готелів в місті. В цій будівлі 3 січня під час засідання Української Національної Ради ЗУНР був схвалений історичний Універсал про Злуку з Українською Народною республікою (УНР).