Тривають роботи на гостроаварійній ділянці корпусу «Б» Палацу Потоцьких


Тривають роботи із встановлення дерев'яних елементів підпор, щоб зафіксувати гостроаварійний кут корпусу «Б» Палацу Потоцьких.

 

Нагадаємо, під час повторного обстеження споруди було виявлено тріщини в будівлі, які мають динамічний характер – гостроаварійний кут будинку з боку від корпусу «А», який потребує термінової фіксації.

 

Спеціалісти порекомендували провести невідкладні протиаварійні роботи для негайного зовнішнього укріплення. Це стало причиною для скликання спеціальної комісії, яка погодила проведення робіт на цій гостроаварійній частині.

 

Далі були закладені фундаменти під опори, яким дали час вистоятися і «схопити» закладні та заготовлено матеріал (дерев’яні бруси, дошки) для підпор

 

«Тепер продовжимо роботу із комплексною документацією на протиаварійні роботи по корпусу «Б». Бо ліквідацію гостроаварійності цього кута ми робимо за рішенням комісії, а комплексний проєкт будемо подавати на експертизу, отримувати всі дозволи – так, як має бути згідно відповідних процедур. Отримавши необхідну дозвільну документацію, зможемо оголошувати тендер. Маючи підрядника, зможемо розпочати роботи з укріплення-фіксації несучих конструкцій корпусу «Б» повністю», – розповідає директор КП «Простір інноваційних креацій «Палац» Володимир Гайдар.

 

Це буде укріплення всіх зовнішніх отворів, перекриттів, всіх внутрішніх отворів. Тобто, фіксація всіх несучих елементів конструкції. Крім того, в периметрі другого і третього поверхів будуть влаштовуватися металеві тяжі.

 

Їх завдання – робити так званий «диск жорсткості» на кожному поверсі.