Три проекти забудови речового ринку на Тринітарській площі в Івано-Франківську. Фото

Тринітарська площа в Івано-Франківську слугувала ринком з давен часів. Проте, сьогодні місто дістало барахолку прямо в самому центрі.

Мешканці міста вимагають навести там лад і пропонують ось такий проект благоустрою. Три проекти забудови речового ринку на Тринітарській площі в Івано-Франківську.

 

http://typical.if.ua/wp-content/uploads/2015/01/%D1%80%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%BA3.jpg

 

Свого часу розроблявся поквартальний проект забудови площі, який дав би можливість зберегти торгівлю, але надати європейського вигляду. Три проекти забудови речового ринку на Тринітарській площі в Івано-Франківську 4.2.2017 У 2008 році керівництво ТзОВ «Траян», що орендує івано-франківський ринок «П’ятачок», вирішило побудувати там торговий центр.

 

http://www.octpib.info/PIC/Articles/28417.jpg

 

Працівники «Діпроміста» розробили проект, який запросто міг би вибороти перше місце у номінації «Урбаністичний монстр періоду Незалежності».

 

У коридорі установи і нині висять кольорові візуалізації торгового центру, з яких можна довідатись імена його творців. Це архітектори А. Цап’як, О. Юшкевич та Л. Ларченко.

 

Що ж вони напроектували? Ця пірамідоподібна конструкція зі шпилем мала займати всю площу від зупинки на Дністровській до військової поліклініки на Старозамковій.

 

http://www.octpib.info/PIC/Articles/28415.jpg

 

Комплекс називався «Траян», мав площу 43 146 м2 і стоянку… на 25 авто. У це важко повірити, але проект пройшов усі погодження головного пам’яткоохоронця області Андрія Давидюка і навіть був схвалений містобудівельною радою.

 

http://typical.if.ua/wp-content/uploads/2015/01/%D1%80%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%BA2.jpg

 

Пручався лише археолог Василь Романець, який наполягав на дослід­женні ділянки, адже будова планувалась на території колишньої станиславівської фортеці. Це дало змогу на кілька місяців відтермінувати початок риття котловану. І вони виявились вирішальними.

 

Восени 2008-го вибухнула фінансова криза, долар поповз вгору і власникам ринку стало не до мега-проектів.

 

http://typical.if.ua/wp-content/uploads/2015/01/%D1%80%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%BA11.jpg

 

за матеріалами Острів, Бліц, Вікіпедія