ТОП-5 порад: на чому не можна економити під час ремонту


При плануванні ремонту люди часто шукають, як заощадити.

 

Але іноді це тягне за собою сумні наслідки для інтер'єру і будівельно-оздоблювальних робіт.

 

Розбираємося, на які пункти ремонту не можна урізати бюджет: час на ремонт; дизайн-проєкт; ремонтна бригада; чорнове оздоблення та інженерні системи; вікна, двері та меблі.

 

На чому можна заощадити при ремонті?

 

Серед ремонтних робіт знайдуться і такі, на яких при грамотному підході можна непогано заощадити. Серед них наступні.

 

Фінішні покриття

Можна підбирати більш бюджетні матеріали. Керамічна плитка замість керамограніта або натурального каменю, мармолеум замість заливної підлоги, фарба замість шпалер або навісної стелі, ламінат замість паркету. Тільки не доводьте ситуацію до крайнощів.

 

 

А перед купівлею будматеріалів обов'язково проконсультуйтеся з досвідченими будівельниками чи знайомими, вивчіть огляди та відгуки в мережі.

 

Что не нужно делать в квартире

 

Будівельні інструменти

 

Необов'язково для ремонту власними силами купувати весь спектр спеціалізованих інструментів. Деякі можуть і не знадобитися, тому перед ремонтом варто дізнатися, які інструменти необхідно придбати, а які взяти на час у знайомих або в оренду. У досвідченої будівельної бригади, як правило, необхідний інструмент завжди з собою, і його експлуатація входить у вартість послуг.

 

Утеплення балкона

 

Якщо ви не плануєте приєднувати балкон до кімнати або використовувати його як функціональну зону, то утеплювати його не варто. По-перше, ця процедура не з дешевих, а по-друге – для зменшення тепловтрат житла досить і звичайного скління.

 

Чорнові роботи

Збити плитку і здерти шпалери можна і власними силами. На таких чорнових роботах можна непогано заощадити, пустивши зайві кошти на покупку дорожчої побутової техніки або шафи-купе.

 

Черновые работы перед ремонтом

 

Купівля б/в меблів

 

Старі шафи можна заново розкрити лаком або ошкурити та перефарбувати. М'які меблі – перетягнути, хоч коштує це недешево, але явно менше, ніж покупка нової. Тільки вибирайте якісні, не дуже зношені, примірники.

 

 

Будь-який ремонт вимагає грамотного планування. Власники підбирають будматеріали і меблі, розписують черговість дій, визначаються із забарвленням кімнат. Підбиваючи підсумковий бюджет, може закрастися сумнів, а чи варто робити все заплановане, можливо, є сенс на чомусь заощадити. Проте режим жорсткої економії нерідко приносить негативний ефект, знижуючи експлуатаційні характеристики інтер'єру, що спричиняє надалі додаткові витрати.

 

за матеріалами dom.ria.com