Технології енергозбереження. У чому особливість?

Smart-квартири – новинка на ринку нерухомості Івано-Франківська. Що ж це за формат житла та які його переваги? Розповідає комерційний директор компанії “Благо” Роман Коржак.

– Що таке Smart-квартири та у чому їх особливість?

 

– Це давно визнаний і дуже популярний у містах-мільйонниках формат житла.  В Івано-Франківську цей формат житла вперше представлений у сучасному районі “Manhattan”, який є проектом компанії “Благо”.

 

Smart – це оптимальний метраж та максимальна функціональність. Їхня площа не є великою, але за рахунок розумного, найдосконалішого планування ви отримуєте квартиру без глухих зон. Кожен квадратний метр квартири забезпечує комфортні умови та виконує важливу роль в організації життєвого простору.  В сучасному районі “Manhattan” передбачені Smart-квартири площею: 40, 42, 48 та 62м2.  Це площа однокімнатної квартири. Але за рахунок перелічених нововведень ви отримуєте кухню, вітальню та спальню. Тобто увесь функціонал двокімнатної квартири. Крім цього вагомою перевагою даного формату житла є висока енергоефективність.

 

 

– Енергоефективність в наш час є дуже актуальною. Розкажіть, будь ласка, детальніше.

 

– Компактне і продумане планування – ось в чому криється один з секретів. Невелику за метражем квартиру значно легше нагріти, ніж велику. Smart-квартира має функціонал двокімнатної квартири, але площу однокімнатної. В двокімнатній є багато глухих зон, які не використовуються, але опалюються. Тому за рахунок компактності та використання всіх зон, власники Smart-квартир суттєво економлять на щомісячних комунальних платежах, але не на комфортності та функціональності житла.

 

 

– Тобто енергоефективність Smart-квартир полягає тільки в оптимальному метражі?

 

– Звісно, ні. Максимального результату ми доб’ємось щей за рахунок використання енергоефективних будівельних матеріалів. Для будівництва зовнішніх стін ми використовуємо керамоблоки. Утеплювати їх ми будемо мінеральною ватою. Також дуже правильним, з точки зору енергоефективності, є використання сучасної дахової котельні.  Ну і, звісно, ми встановимо якісні вікна. До питань енергоефективності ми ставимося дуже ретельно. Тому тут все на найвищому рівні.

 

 

– Це дуже похвально. Але не всім зрозумілою є різниця. Скажіть, будь ласка, які матеріали використовують при будівництві переважної більшості будинків в Івано-Франківську?

 

– В більшості випадків використовують цеглу і пінопласт. Стосовно дахової котельні, то в Івано-Франківську, наскільки я знаю, вона не використовується в жодному житловому будинку. У зв’язку з цим різниця виходить великою, як з точки зору енергоефективності, так і з точки зору екологічності та безпеки житла.

 

– Тобто можна зробити висновок, що Smart-квартири є сучасним та енергоефективним форматом житла?

 

– Так, Ви праві.  При їх будівництві застосовуються, як останні концепції організації житлового простору, так і найбільш якісні будівельні матеріали. В Smart-квартирах завжди комфортно, тепло, а рахунки за комунальні послуги приємно дивують.