Суд наклав арешт: у Франківську не можуть демонтувати горезвісний кран на Гаркуші


В Івано-Франківську не можуть демонтувати аварійний кран на вулиці Гаркуші, хоча давно вже мали це зробити згідно з дорученням міського голови Руслана Марцінківа.

 

Це питання вчергове підняли сьогодні під час оперативної наради, пише Ратуша.

 

Перша заступниця міського голови Вікторія Сусаніна повідомила, що представники міської влади звернулися до суду, щоб отримати дозвіл на демонтаж, але суд наклав арешт на кран в рамках кримінального провадження проти забудовника.

 

Ми звернулися до суду, щоби зняти цей арешт і дати дозвіл демонтувати цей кран, – зазначила вона.

 

Руслан Марцінків своєю чергою занепокоєний, що кран у будь-який момент може впасти.

 

Поясніть, а як кран впаде, то що тоді? Він впаде на вулицю Гаркуші, поб’є будинок. Хто буде відповідати? Я вас попереджаю, якщо він впаде, то буде крайній Семків (начальник Управління з питань державного архітектурно-будівельного контролю виконавчого комітету ІФ міської ради).

 

Проте Сусаніна зазначила, що він не може бути крайнім, бо є спеціалізована організація, яка надає дозволи на користування кранами. Сам Олег Семків запевнив, що це питання у нього на постійному моніторингу. Нагадаємо, аварійний кран на вулиці Гаркуші стоїть там вже понад 5 років.

 

Мешканці стурбовані і неодноразово просили демонтувати його та навіть зареєстрували відповідну петицію до місцевої влади. Крім того, з цим питанням вже зверталися до комісії з надзвичайних ситуацій і встановили, що відповідного дозволу на роботи там немає. Дозвіл там протермінований на 3 роки, а служба, яка видає дозволи, вже два роки як реорганізована.