Сучасний басейн на Симоненка буде, міськрада чекає на держкошти


У грудні минулого року в Івано-Франківську розпочалися роботи по будівництву муніципального басейну.

 

Управління капітального будівництва виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради уклало договір на виконання робіт з будівництва басейну у фізкультурно-оздоровчому комплексі на вулиці Симоненка, 13, пише Фіртка.

 

Вартість басейну складе 91 115 000 гривень. Переможцем тендеру стало “ТОВ Ювента Інжинірінг”. Спорудити його мають до 31 грудня 2019 року.

 

За словами депутата-укропівця Віталія Мерінова, роботи наразі припинилися.

 

Міський голова Руслан Марцінків пояснив, що роботи припинені у зв’язку з тим, що даний проект поданий у державну програму з будівництва басейнів і чекають на рішення щодо співфінансування по об’єкту.

 

«Ми замовили проектно-кошторисну документацію щодо палацу спорту. Для того, щоб було державне фінансування, ми повинні його мати. Нам дуже важливо отримати співфінансування, адже це є вартісний об’єкт і якщо ми отримаємо гроші, то роботи пришвидшаться. Ми готові внести вже свою частку, але чекаємо на рішення щодо виділення державних коштів», - пояснив Марцінків.

 

Критий басейн розміром 25*12 метрів буде мати 6 доріжок для плавання та пристосований для змагань міжнародного класу. Трибуни вміщуватимуть 120 глядачів.

 

Крім того, додатково облаштують тренажерний зал, службові приміщення, роздягальні, душові, кімнату для медичного персоналу. До того ж у комплексі буде й окремий дитячий басейн.