Сьогодні у Франківську презентують проект «Вікна»

У понеділок, 12 вересня, о 20:00 в громадському ресторані UrbanSpace 100 платформа «Тепле Місто» разом з мешканцями будинку по вул. Шпитальній, 9 презентує спільний проект, що розвиває актуальну для Івано-Франківська тему муралів - монументальних малюнків, створених на зовнішніх стінах будинків.

Мурали стали однією з найважливіших і найбільш хвилюючих тем, що сколихнули Івано-Франківськ влітку цього року. Великі настінні малюнки, що урізноманітнюють міський простір, збурили інформаційний простір міста емоційними та бурхливими обговореннями. Що це? Для чого? Навіщо?

Проект «Вікна» створений платформою «Тепле Місто» спільно з художником Яремою Стециком та мешканцями будинку по вул. Шпитальній, 9 (саме того, на фасаді якого створений найбільший серед івано-франківських муралів - абстрактна робота Дмитра Микитенка).

Проект «Вікна» згуртував багатьох людей, щоб запропонувати неочікуване рішення у взаємодії з публічним простором.

Він має на меті продемонструвати, якими різноманітними та цікавими можуть бути мистецькі акції, а також показати, як мистецтво допомагає комунікувати, об’єднуватись та вести діалог задля створення чогось нового і захоплюючого.

Це наступний крок у розвитку теми муралів та теми мистецьких проектів, що реалізовуються в публічному просторі міста.