Ринок землі запустять у 2020 році

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що в цьому році проведуть земельну реформу, а 2020 році запрацює ринок землі на 40 млн га.

Президент України Володимир Зеленський розказав, що нова влада планує відкрити ринок землі уже наступного року, провівши до кінця 2019 року земельну реформу. Про це він сказав під час свого виступу на українсько-турецькому бізнес-форумі у Стамбулі, інформує Українська правда.

 

«В цьому році ми обов’язково проведемо земельну реформу, що вже наступного року дозволить створити ринок землі на 40 мільйонів гектарів, що є однією з найкращих у світі за своєю якістю», – заявив Володимир Зеленський.

 

За його словами, в Україні уже є турецькі компанії, які володіють землею. Зеленський сподівається, що таких компаній стане значно більше. Особливо це стосується південної частини України, де є потреба у створенні та розвитку меліоративних систем. Ми раніше писали, що заступник керівника Офісу президента Олексій Гончарук повідомив, що мораторій на продаж сільськогосподарських земель скасують до кінця 2019 року.

 

Джерело