«Пішохідний фонтан» на стометрівці обійдеться Франківську у майже 8,5 млн грн

Наразі в місті функціонують 4 фонтани. Так, на реконструкцію двох фонтанів біля стоматкорпусу необхідно понад 300 тисяч гривень. Втім замість реконструкції у мерії запланували побудувати новий фонтан.

Концепцію проекту розрообляли молоді спеціалісти Назарій Рогів, Aндрій Коман та Андрій Назаренко. Проект виготовило ТОВ "Імперія води" з Києва. Фонтан може з'явитись у Франківську вже до кінця року.

 

За два місяці ціна облаштування пішохідного фонтану на вулиці Незалежності біля стоматологічного корпусу збільшилась втричі, хоча роботи ще не проводяться.

 

В системі Прозорро з’явився тендер на реконструкцію площі перед стоматкорпусом з улаштуванням фонтанів. Вартість даного проекту оцінили в 8 370 350 млн грн, - пишуть Версії.

 

Хоча ще в травні на оперативній нараді у мера директор департаменту житлової, комунальної політики і благоустрою Михайло Смушак повідомляв, що до кінця 2017 року поблизу стоматкорпусу мають наміри встановити новий пішохідний фонтан. Орієнтовну вартість тоді оцінили у 2,5 млн грн.

 

Зауважимо, що компанії, які готові взятися за облаштування водограю, мають подати свої пропозиції до 26 липня. Сам аукціон відбудеться 27 липня.