Новобудови: як перевірити репутацію забудовника


Неточності або сумніви по кожному з цих пунктів можуть викликати підозру у покупця зробити покупку менш бажаною.

 


 

Етап будівництва

 

Те, на якому етапі знаходиться будівництво важливо для 33,87% опитаних. Так, вигідніше за все з точки зору вартості купувати квартиру на етапі котловану. В ході подальшого будівництва ціни на квадратний метр підвищуються, а різниця між вартістю житла в анонсованому проекті і на фінальних стадіях складає в середньому близько 30%.

 

Цей критерій може бути важливий ще й тому, що іноді виникають ситуації, коли з широкого ряду причин, забудовники не виконують план по введенню в експлуатацію. Враховуйте таку можливість при плануванні переїзду або ремонту, а також не забувайте про оформлення документів власності на квартиру – це також займе чимало часу.

 

Акційні пропозиції і умови виплати частинами

 

Потреба в квартирі часом не завжди відповідає фінансовим можливостям покупця, тому забудовник пропонує додаткові фінансові умови – можливість розстрочки і різні акційні пропозиції. Це важливо для 27,8% покупців.

 

Терміни купівлі на виплат у забудовників досить різні – до кінця будівництва або до 3 років після здачі в експлуатацію. Від цього тимчасового відрізка залежить наявність або відсутність відсотка у розстрочки. Також, досить часто забудовники пропонують знижки, приурочені до свят або в разі оплати всієї суми цілком.

 

Класс новостройки и репутация застройщика

 

Клас новобудови

 

Те, якого класу представлена новобудова, важливо для 19,03% опитаних. Так, якщо у новобудовах економ-класу, швидше за все не буде додаткових зручностей у вигляді власної служби безпеки, розвиненої інфраструктури або найбільш сучасних будівельних матеріалів. Комфорт- і бізнес-клас представляють собою житло більш високого і дорогого сегмента.

 

Тут будуть більш раціональні планування і менше квартир на поверсі. Елітна ж нерухомість – найбільш високого класу з індивідуальними проектами і максимумом зручностей, яке може запропонувати житло у багатоквартирному будинку.

 

Наявність власної служби безпеки

 

Наявність власної служби безпеки важлива для 15,65% опитаних. Найчастіше така служба є в житлі бізнес- і еліт-класу. В цілому, можна бачити, що для кожного ці критерії індивідуальні. Те, що для одного дуже важливо, для іншого – лише дрібне непорозуміння.

 

за матеріалами dom.ria.com