Найдешевші будинки у світі - в Італії можна купити житлову нерухомість за 1 євро!

Італійське містечко Оллолаї в горах на острові Сардинія пропонує покупцям, мабуть, найдешевшу нерухомість в світі - дві сотні будинків, кожен з яких коштує всього € 1. Правда, будиночки із секретом - це руїни, які новий господар протягом трьох років повинен повністю відремонтувати!

Будинок в Італії за 1 євро можна купити неспроста. Причина таких низьких цін на таку велику кількість будинків в тому, що місто поступово порожніє - пенсіонери вимирають, а люди помолодше кидають житло і їдуть у великі міста і "на материк". У підсумку, як повідомляє CNN, за останні 50 років населення Оллолаї скоротилося майже вдвічі - з 2 250 до 1 300 осіб.

Більшість кинутих жителями кам'яних будинків пустують і поступово руйнуються. Щоб хоч якось народився ситуацію, влада міста зв'язалися з усіма власниками цих будинків і підписали угоду про передачу непотрібних їм будівель в муніципальну власність.

 

 

Незважаючи на те, що будинки дійсно в жахливому стані, після оголошення про продаж вже підписані купчі на 3 будинки. А мер Оллолаї Ефізіо гарба стверджує, що у нього лежить вже більше 100 заявок на покупку - інтерес до будинків за вигідними цінами проявляють люди з усього світу, від Росії до Австралії. Він вже передчуває, що залучення нових власників до ремонту будинків (в умовах фігурує сума, яка обов'язково повинна бути витрачена на ремонт - не менше $ 25 тисяч протягом трьох років) допоможе пожвавити громадське життя і економіку міста.

 

 

 

 

Одним з перших, хто купив собі двоповерховий будинок за ціною менше чашки кави, став колишній будівельник Віто Касуле.

«Ми живемо на Сардинії і часто буваємо в Оллолаї і ось одного разу моя дружина побачила оголошення в газеті. Це був шанс! »- каже Касуле.

 

 

Свій новий будинок за 1 євро він відновив використовуючи екологічно чисті матеріали, а також зберіг в ньому оригінальну обстановку, відреставрувавши старі меблі.

 

 

«Це тихе містечко буквально застигло у часі, сюди потрібно їхати всім, кого дістав стрес і кому хочеться спокою. Свіже повітря, повна відсутність смогу і чудові види мають цілющу силу! У мене тут не болять ні спина, ні кістки »- сміється Віто.