Нафтогаз запустив новий тариф на газ


З 17 серпня 2020 року для всіх побутових споживачів ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз України» доступний тариф на газ «Річний».

 

Про це повідомляє прес-служба ГК «Нафтогаз України».

 

У повідомленні зазначається, що основна перевага цієї пропозиції полягає у можливості отримати необхідний об’єм газу, який споживач споживає впродовж року, без передплати. Цей тариф допоможу прогнозувати свої витрати на газ та не переплачувати за блакитне паливо при зростанні ринкових цін.

 

За умовами зазначеного тарифу, споживачу пропонується сплачувати за природний газ протягом 12 місяців за фіксованою щомісячною ціною. У серпні ціна за річним тарифом становить 4,73 грн/куб. м з ПДВ та без вартості розподілу (доставки). Вартість доставки споживачі сплачують своєму оператору ГРМ (облгазу).

 

У Нафтогазі підкреслили, що у вересні ціна тарифу «Річний» буде переглянута, і на наступні 12 місяців ціна газу зафіксується за новим тарифом. Але для клієнтів, які придбали газ за серпневою ціною протягом року незмінна – 4,73 грн/куб.м.

 

Перед переходом на тариф «Річний» для клієнта буде розрахований рекомендований річний об’єм споживання газу – або на основі історичних даних за останні 12 місяців, або на основі споживацького профілю (тільки газова плита, газова плита і бойлер, котел та/або газова плита, бойлер).

 

Підключення до тарифу відбувається з 1 числа місяця, наступного за місяцем подачі заявки про підключення.

 

Якщо споживач використає розрахунковий об’єм газу швидше, ніж за 12 місяців, він оплачуватиме додатковий об’єм споживання за розцінками по тарифу «Річний». Якщо споживач не використає розрахунковий об’єм газу за 12 місяців, гроші за невикористаний газ будуть повернуті на його абонентський рахунок.

 

Після закінчення дії тарифу «Річний», клієнт автоматично повертається на тариф «Місячний». Підключити тариф «Річний» можна в особистому кабінеті за посиланням.