На території житлового району «Княгинин» відкрили найбільше мозаїчне панно України. ФОТО


16 червня в Івано-Франківську на території житлового району «Княгинин» встановили рекорд України.

 

До категорії «Розміри, мистецтво» внесли унікальне мозаїчне панно, розміщене на одній зі стін будинку, який зводить будівельна компанія «Спілка забудівників».

 

Панно складається із мозаїчних листів (розміном 30 х 30 см), на кожному листі – 121 камінчик. Окраса присвячена 30-річчю Незалежності України.

 

В центрі композиції – дівчина-українка, що символізує молодість нашої молодої держави, незламність, квітучість і процвітання.

 

 

"Ми пробували різні варіанти. І вийшли на сучасність і прославлення України, яка 30 років, не дивлячись на міжнародну політику, своєю працею доказує, що ми переможемо, що ми європейська держава. Це для мене шок, що ми заслужили потрапити у книгу рекордів України", - зауважує генеральний директор будівельної компанії Микола Филюк.

 

Такий стиль та у такому масштабі застосовується вперше: розміри мозаїчного панно 12х30,6 метра.

 

"Ми провели експертизу, і дане мозаїчне панно у такому масштабі і стилі вперше представлене в Україні за останні десятиріччя. А це означає, що рекорд встановлено", – звернулась до присутніх представниця Книги рекордів України Юлія Бичай.

 

 

Нагадаємо, у минулому році будівельна компанія розпочала будівництво житлового району «Княгинин». Це комплекс будинків, який налічує 41 корпус і 1700 парко-місць. Поруч району знаходяться всі головні інфраструктурні об’єкти, відпочинкова зона, річка, АС2.

 

Мешканці отримають не просто квартиру, а надійну та комфортну оселю в одній з багатоповерхівок, які знаходяться в закритому дворі, вільному від автотранспорту.

 

Тут будуть спортивні та ігрові майданчики, дитячий садок, найбільший у місті підземний паркінг та цілодобова система відеонагляду.