На Франківщині прокуратура повернула державні землі вартістю 62 млн грн

За позовом прокуратури Івано-Франківської області виконано судове рішення у справі про повернення державі земельних ділянок площею 2521 га та вартістю понад 62 млн грн.

Йдеться про особливо цінні землі в Коломийському та Тисменицькому районах, які два роки незаконно використовувалися під виглядом обробітку, інформує прес-служба прокуратури. 



Нагадаємо, наприкінці минулого року Господарський суд Івано-Франківської області задовольнив позов прокуратури області в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру в області, Національної академії аграрних наук України до Прикарпатської державної сільськогосподарської інспекції Інституту сільського господарства Карпатського регіону Національної академії аграрних наук України та зобов’язав суб’єкта господарювання повернути зазначені земельні ділянки.



Як з’ясувала прокуратура, особливо цінні землі були передані на підставі договору про спільну діяльність. Таким чином, була прихована фактична оренда землі.

 

У зв’язку з цим, прокуратура звернулася до суду, який позовні вимоги задовольнив.

 

Наразі рішення суду виконано в повному обсязі, що підтверджується актом прийому-передачі земельних ділянок від 29.08.2017 та постановою про закінчення виконавчого провадження від 11.09.2017.