Міськрада узаконює сквер Короля Данила на місці скандальної забудови

Івано-Франківська міськрада в березні дала дозвіл на складання проекту землеустрою під сквер по вул.Короля Данила, який облаштували та офіційно відкрили на місці скандальної забудови ще в жовтні 2015 року.

Нагадаємо, маючи дозвіл на облаштування зупинки з магазином, забудовник вирив величезний котлован, самовільно збільшивши ширину та довжину забудови. Це викликало обурення мешканців будинку №11-а. Люди вважали будову під своїми вікнами незаконною і побоювалися, що там запросто може вирости 9-поверхівка.

У 2011 році Господарський суд Івано-Франківської області зобов’язав забудовника звільнити земельну ділянку та повернути її місту. Забудовник цього не робив, тому в кінцевому результаті засипати котлован доручили комунальникам.

В 2015 році фундамент незаконної новобудови на вулиці Короля Данила комунальникам нарешті вдалося засипати. На її місці вирішили облаштувати сквер імені Короля Данила і встановили погруддя. Кошти на сквер та на пам'ятник виділили меценати. Автор погруддя – скульптор із Калуша Ігор Семак.

Команда Побудовано в Івано-Франківську