Міський голова зустрівся з власниками гаражів в кооперативі "Соколи". Фото

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків сьогодні зранку зустрівся з власниками гаражів у гаражному кооперативі "Соколи".

Як повідомляє прес-служба голови, він переконаний, що правда на стороні громади, тому підтримує людей у цій справі.

"Проте це компетенція не лише міської, а й обласної влади, тому ми спільно працюватимемо над вирішенням цього питання та повернення землі громаді", - коментує Руслан Марцінків.

Нагадаємо, роками 1,5 тисячі власників гаражів ГК «Соколи» не можуть вирішити конфлікт, який виник не з їхньої вини. Власники гаражів по вул. Вовчинецька, 225 в Івано-Франківську сперечаються з фірмою «Х-Адванс» за землю.

Люди вважають, що підприємство незаконно приватизувало ділянку площею 6,22 гектара під їхніми гаражами. Крім того, «Соколи» вже кілька років судяться з акціонерним товариством «Родон» і його керівником Ярославом Каспруком, дружина якого "за збігом" керує вищезгаданим ТзОВ «Х-Адванс».

За словами членів кооперативу, коли ж керівником АТВТ «Родон» став Каспрук, землю, на якій стоять їхні гаражі, він приватизував на свою дружину. Яким чином йому вдалось це зробити – невідомо, адже в кожного гаража є свій окремий власник. До слова, приватизували землю на диво швидко, кажуть гаражникик, на все про все пішло менше місяця.

Розпочалась «війна за гектари» з того, що кілька років тому на прохідній автостоянки фірма встановила шлагбаум і замовила приватну охорону. Плату за в’їзд керівництво «Х-Адвансу» встановлювало самовільно, а про зібрані гроші не звітувало.

Зараз «Х-Адванс» знову перешкоджає людям користуватися гаражами. Більше того, стверджують власники гаражів, має намір перепродати землю, ймовірно для будівництва чогось іншого на цьому місці. За словами членів кооперативу фірма вже розмістила оголошення про продаж землі та шукає покупців.