Комерція чи житлове приміщення: куди інвестувати вигідніше?


Івано-Франківськ – місто, яке розвивається швидкими темпами і нові будинки, житлові комплекси та комерційні приміщення тут з’являються чи не кожного року.

 

Зараз на ринку нерухомості рідного міста присутня широка пропозиція: від маленьких проектів (один багатоквартирний будинок) до масштабних, які складаються з цілих житлових районів з власною сервісною інфраструктурою. В інвесторів виникає запитання – куди вигідно вкласти кошти? Відповідь на це запитання спробував знайти Аналітичний центр компанії blago developer.

 

Житлове приміщення

 

Як показує дослідження, житлові приміщення завжди користувались великим попитом серед покупців. І це не дивно, адже нерухомість має тенденцію до постійного здорожчання. Інвестувавши кошти в житлову нерухомість покупець доволі швидко зможе повернути собі вкладені гроші за рахунок перепродажу чи здачі в оренду готового помешкання. При цьому варто звернути увагу на надійність забудовника, якість будівництва та прорахувати терміни окупності такої інвестиції.


 
Комерційне приміщення

Постійно зростаючий попит на житлову нерухомість породжує попит на приміщення комерційного призначення. Якщо проаналізувати ринок нерухомості Івано-Франківська, то практично біля кожного житлового будинку виникає потреба продуктової крамниці, спортзалу, салону красу, аптеки та ін. Зараз забудовники ще на початковому етапі проектування житлових комплексів враховують потреби майбутніх мешканців у розвиненій інфраструктурі, створюючи приміщення комерційного призначення.

 

Комерційні приміщення користуються популярністю серед інвесторів, проте такі інвестиції носять дещо інший характер, на відміну від інвестування в житлове приміщення. Схожість цих інвестицій полягає в тому, що і те і інше приміщення можна в майбутньому вигідно продати або здавати в оренду. 

Отже, зростання попиту на житлові приміщення збільшує попит на приміщення комерційного призначення. Вони є взаємодоповнюючими. Також інвесторів приваблюють великі житлові комплекси, в яких передбачено власну розвинену інфраструктуру.

 

В Івано-Франківську, наприклад, можна вигідно придбати, як житлове, так і комерційне приміщення в сучасному районі Manhattan. Перевагою цього житлового комплексу є його розташування в центральній часині міста, з однієї сторони, та наближеність до вулиці Набережна, яке гарантує зручність транспортної розв’язки, з іншої. На перших поверхах будинків  передбачено комерційні приміщення з великими панорамними вітринами.

 

За рахунок монолітно-каркасної технології будівництва можна спроектувати приміщення різної площі. Тут проживатиме близько 4000 мешканців. Така кількість потенційних покупців зможе сформувати великий попит на широкий спектр товарів та послуг. Окрім того, комерційні приміщення розташовані по зовнішньому периметру району. Тому доступ до них матимуть також мешканці сусідніх будинків та районів.

Купити квартиру і комерційну нерухомість в Івано-Франківську можна у районі Manhattan від будівельної компанії blago developer.

 

Детальну інформацію про житловий район можна дізнатись за номером: (098) 166-23-56