Івано-Франківськ втратить 35 мільйонів гривень від скасування пайової участі


15 грудня Верховна Рада України прийняла у другому читанні та в цілому проєкт Закону України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України».

 

Народні депутати під час голосування підтримали низку правок. Втім, не пройшла голосування правка про збереження пайової участі у розвитку інфраструктури населених пунктів.

 

Це кошти, які забудівники сплачували в місцеві бюджети. За них ремонтувалися школи, садки, дороги тощо.

 

«Під час перехідного періоду у 2020 році бюджет Івано-Франківська втратив 14 мільйонів гривень доходу від пайової участі. У 2021 втрати бюджету Івано-Франківської міської територіальної громади зростуть у 2,5 рази і становитимуть 35 мільйонів гривень. Адже з 1 січня 2021 року пайова участь у розвитку інфраструктури скасовується зовсім!», – зазначає перша заступниця міського голови Вікторія Сусаніна.

 

Позитивом посадовиця називає те, що Верховна Рада вирішила залишити у 2021 році місцевим бюджетам 13,44% акцизного податку з виробленого в Україні та ввезеного на митну територію України пального. Це вбереже бюджет Івано-Франківської міської територіальної громади від втрати 45 мільйонів гривень.

 

За матеріалами Галичини