Івано-Франківщина зайняла четверте місце у рейтингу соціально-економічного розвитку регіонів за 2015 рік

За даними моніторингу соціально-економічного розвитку регіонів, оприлюдненого Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, за результатами 2015 року Івано-Франківська область зайняла 4 позицію.

Оцінка соціально-економічного розвитку областей та міста Києва за минулий рік проведена відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 2015 року № 856 «Про затвердження Порядку та Методики проведення моніторингу та оцінки результативності реалізації державної регіональної політики» за 64 показниками, що характеризують ситуацію за 12 напрямами в різних сферах соціально-економічного розвитку регіонів.

За напрямком «Економічна та соціальна згуртованість» Івано-Франківська область посіла 7 позицію.

За напрямками «Економічна ефективність», «Розвиток малого та середнього підприємництва», «Відновлювана енергетика та енергоефективність» область посіла 6 позицію. На це, в основному вплинули показники: «Обсяг виробництва продукції сільського господарства на 100 гектарів сільського господарських угідь», «Обсяг капітальних інвестицій (крім інвестицій з державного бюджету) у розрахунку на одну особу населення», «Частка обсягу реалізованої продукції (товарів, послуг) суб’єктів середнього підприємництва у загальному обсязі реалізованої продукції (товарів, послуг) суб’єктами господарювання». Область займає лідируючу позицію за показником

За напрямками «Соціальний захист та безпека» Прикарпаття посіло 3 позицію, «Доступність та якість послуг у сфері охорони здоров’я» - 5 позицію, «Інвестиційно – інноваційний розвиток та зовнішньоекономічна співпраця» - 10 позицію. 

Івано-Франківщина в числі лідерів за такими показниками: «Індекс будівельної продукції», «Індекс споживчих цін», «Обсяг прямих іноземних інвестицій у розрахунку на одну особу населення», «Частка реалізованої інноваційної продукції у загальному обсязі реалізованої промислової продукції», «Рівень безробіття населення у віці 15-70 років (за Методологією МОП)», «Сума заборгованості з виплати заробітної плати», «Щільність автомобільних доріг загального користування з твердим покриттям державного та місцевого значення», «Частка сільських домогосподарств, які мають доступ до Інтернету вдома», «Загальна площа житлового фонду у розрахунку на одну особу», «Частка обсягу теплової енергії, виробленої в регіоні з альтернативних видів палива або відновлюваних джерел енергії»,  «Частка випускників загальноосвітніх навчальних закладів, які отримали за результатами зовнішнього незалежного оцінювання з української мови та літератури 160 балів і вище», «Частка випускників загальноосвітніх навчальних закладів, які отримали за результатами зовнішнього незалежного оцінювання з іноземної мови 160 балів і вище», «Загальний коефіцієнт смертності на 1 тис. осіб наявного населення», «Кількість живонароджених на 1 тис. осіб наявного населення», «Кількість кримінальних правопорушень вчинених проти життя та здоров’я особи на 10 тис. осіб населення», «Частка населених пунктів, у яких впроваджено роздільне збирання твердих побутових відходів».