Гуцулка з виноградом: на Прикарпатті створили новий мурал. ФОТО


Молоду гуцулку намалював прикарпатський художник Юрій Пітчук на стінах новобудови у Косові.

 

Журналістам Суспільного митець розповів, що над малюнком працював впродовж 20-ти днів.

 

Мурал зобразив на будинку у центрі міста. Прикрасити новобудову Юрія Пітчука попросив сам забудовник.

 

“У нього було побажання: намалювати мурал на тему Гуцульщини, Косівського регіону. У мене вже є серія жінок, які вбрані в етнічний одяг. Зазвичай, я зображав їх у різних містах. Там вони були вбрані у той одяг, який є притаманним для того регіону. У Косові я вирішив зобразити жінку саме у гуцульському одязі. І не просто в гуцульському, а в тому, який був поширеним у сусідніх селах”, – розповів художник.

 

На муралі Юрій Пітчук намалював гуцулку. На дівчині вербовецька сорочка та гуцульські прикраси. У руках вона тримає гуцульську кераміку з виноградом.

 

“Вербовецька сорочка була унікальною для середмістя Косова. Особливістю є те, що вона має повністю зашиті рукави. Ще є унікальний цікавий ефект – поєднання червоних і синіх ліній на рукавах. Вони у результаті оптичного змішування здалеку зливаються у фіолетовий колір. Це відрізняє вербовецькі сорочки серед інших, – говорить Юрій Пітчук. – Цей розпис має наглядно показати багатство та красу гуцульського строю. Це має бути цікавим і для жителів міста, для гостей та туристів”.