Франківці отримають платіжки з новим тарифом на тепло після травня 2020 року


Інформація щодо нового тарифу на теплову енергію для населення, бюджетних установ та інших споживачів, запровадженого Постановою НКРЕКП № 79 від 14 січня 2020 року викликала велике обговорення.

 

Проте, як з’ясувалося, не все так однозначно, як виглядає на перший погляд. Саме про це розповідає заступник директора ДМП «ІФТКЕ» з розрахунків та реалізації теплової енергії Ігор Угриновський, пише Фіртка

 

17 січня 2020 року після оприлюднення на офіційному веб-сайті Національної Комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) набула чинності Постанова № 79 від 14.01.2020 р. «Про встановлення тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування, постачання ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго».

 

"Це був дуже потрібний крок Національної Комісії, який в певній мірі врегулював ті зміни, які відбулися в ціновій політиці за останні п’ять років в царині складових тарифоутворення для нашого підприємства. Оприлюднення цієї Постанови викликало неоднозначне ставлення з боку громадськості. Звичайно, ніхто не в захваті від зростання тарифів на централізовану теплову енергію та централізоване гаряче водопостачання, але без реальних, економічно обгрунтованих тарифів жодне комунальне чи будь-яке підприємство діяти і існувати собі в збиток не може. Витрати на виробництво теплової енергії, її транспортування і постачання повинні окуповуватися. Від цього нікуди не дітися", - зазначив Угриновський. 

 

Запровадження в дію нових тарифів для розрахунків зі споживачами буде здійснюватися: - за надані послуги постачання теплової енергії та постачання гарячої води категорії споживачів – населення на абонентському обслуговуванню після укладання відповідних договорів після 01.05.2020р; - за постачання теплової енергії для категорій споживачів населення не на абонентському обслуговуванню бюджетні організації та інші споживачі – з 17.01.2020 р.