Франківське ОСББ ремонтує дах за програмою співфінансування

Дедалі більше ОСББ зголошуються на програми співфінансування, а отже готові фінансово долучатись до ремонтних робіт.

Тому в департаменті ЖКГ раніше прийняли зміни до програми модернізації житлового фонду.

 

Окремим пунктом винесли співфінансування капітальних ремонтів ОСББ.

 

Це стосується різного виду робіт: ремонту мереж, покрівлі, заміни вікон тощо. Прикладом такого є капремонт даху, який зараз триває на вул. Грушевського, 40.

 

«Наш дах  давно потребував ремонту. Постійно затоплювало, особливо під час відлиги, дощу. Треба було спочатку організувати людей, прийняти рішення на зборах ОСББ. Подали заявку, чекали на фінансування й не раз особисто звертались до міського голови, щоб посприяв. Ще треба привести в порядок фасад, хоча б з вулиці Грушевського, бо то центр міста. Моя мрія: щоб туристи, коли йтимуть з вокзалу, хотіли тут сфотографуватись», – розповів голова ОСББ «Арка-Вали» Дмитро Заник.

 

Зараз підрядник активно працює на об’єкті вже тиждень, роботи триватимуть ще зо два.

 

Вартість ремонту – 300 тис. грн., однак мешканці заплатили лише третину, решту – місто. Свою частку співвласники розділили на всі 12 квартир будинку.

 

«Є проблема з дахами, багато в поганому стані. Зараз ремонт дахів передбачений в різних програмах. Цей – по програмі співфінансування ОСББ. Труднощі є в тому, що ремонт вартісний, та й знайти підрядника, який би якісно замінив покрівлю, не так просто. Однак роботи йдуть, треба щоб і мешканці були активнішими та долучались», – підсумував міський голова Руслан Марцінків.