Івано-Франківськ: чим живе українське місто. ФОТО

Неймовірна здатність жити "власним" органічним життям відрізняє міcта одне від одного. Відвідавши Івано-Франківськ, можна відкрити для себе не одну цікаву місцину.

Будь яка мандрівка розпочинається з приїзду в місце призначення, тобто з вокзалу. Івано-Франківський залізничний вокзал один з найстарших в Україні. Для міста - це одна з історичних пам’яток, яку зберегли і відновили. Щодня тут відбуваються сотні зустрічей і прощань. Він багато встиг пережити за півтора століття своєї історії .


вокзал франківськ

 

Май­дан мит­ро­поли­та Анд­рея Шеп­тиць­ко­го можна сміливо на­зива­ти ду­хов­но-куль­тур­ним осе­ред­ком міста. Не­абиякої по­пуляр­ності йому додає роз­та­шуван­ня в істо­рич­но­му центрі міста, поруч із пло­щею Ринок. Крім того, май­дан є місцем про­веден­ня зна­них фес­ти­валів, нап­риклад, міжна­род­но­го фесту «Свято Ковалів» чи фес­ти­валь на­род­но­го де­кора­тив­но-прик­ладно­го мис­тецт­ва «Кар­патсь­кий вернісаж».

 

Та пе­редусім на май­дані зна­ходять­ся дві важ­ливі архітек­турні пам’ятки міста — греко-ка­толиць­кий ка­тед­раль­ний собор Свя­того Воск­ресіння Хрис­то­вого та Колегіаль­ний фар­ний кос­тел Прес­вя­тої Діви Марії, де зараз розміщується Івано-Франківсь­кий об­ласний ху­дожній музей.

 

катедра франківськ

 

Результат пошуку зображень за запитом  

 

Франківська "ейфелева" вежа,  була побудована у 1965 році і має вагу 350 тонн. Вона належить до категорії «вільностоячих». За час експлуатації дещо «підросла», за одними даними вона сягає 193 метри, за іншими — 195. На даний час це найвища споруда в Івано-Франківську, яка входить в п’ятірку найвищих споруд області.

 

 

На грубезних трубах зварених на совість в парку ім. Шевченка знаходиться парк атракціонів "Лис Микита", збудований ще в Радянському Союзі. Одним із найяскравіших спогадів кожної дитини є сімейний похід в парк атракціонів. Захват і гострі відчуття - все це приносить неймовірну радість, дарує приплив енергії дітям і дорослим, і невідомо, хто більше любить подібні заходи. 

 

качелі



Стометрівка - місце зустрічі для франківчан. Тут розташовані затишні кафе, магазини і обладнані лавки для відпочинку. Все дуже скромно, але зроблено з любов'ю. 

 

Результат пошуку зображень за запитом

 

Влітку Стометрівка звучить голосами вуличних музикантів і продавців морозива, а гостей і жителів міста зустрічає добродушний чоловік. 

 

Результат пошуку зображень за запитом  

 

Культурне життя Франківська скромне, з гастролями сюди найчастіше навідуються артисти українського масштабу.

 

 

У спальних районах міста все так само, як і в інших великих і малих містах України: тихо і затишно.

 

Результат пошуку зображень за запитом

 

 

Вікторія Гончаренко