Фонд енергоефективності компенсуватиме до 40-50% витрат на заходи з енергоефективності в ОСББ


Наглядова рада Фонду енергоефективності затвердила програму підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків.

 

Вже з вересня ОСББ зможуть подаватись на участь у програмі «Енергодім», отримувати гранти і модернізувати свої будинки, зменшувати енергоспоживання.

 

Про це повідомив на своїй сторінці у ФБ Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

 

 

«Дуже непроста робота протягом декількох останніх років: законодавство, переговори та співпраця з ЄС та Урядом Німеччини, отримання фінансування, розробка процедур, тестування – і нарешті повноцінний старт. Міжнародні партнери, фахівці Мінрегіону, експерти, народні депутати, колектив Фонду, громадськість та армія ОСББ – амбітна команда, амбітні цілі та завдання, амбіція зробити Україну енергонезалежною! Разом ми зробили безпрецедентний крок – в Україні створено прозору європейську інституцію, яка має зробити всіх нас енергоефективними. Щиро дякую всім-всім, хто з нами від початку!» – написав він.

 

 

Геннадій Зубко також зазначив, що Програма Фонду ЕЕ передбачає часткове відшкодування витрат на заходи з енергоефективності у розмірі 40% вартості прийнятних заходів/робіт для пакета «Легкий» та 50% для пакета «Комплексний».

 

Перші 300 заявок отримають додатковий грант у розмірі 20%.