УКБ отримало дозвіл на будівництво багатоквартирного будинку на базі недобудованого перинатального центру на Софіївці

Управління капітального будівництва міськвиконкому отримало дозвіл на будівельні роботи для будівництва багатоквартирного житлового будинку з приміщеннями поліклініки на базі довгобуду по вулиці Софіївка, 39. Документ зареєстрований у реєстрі Державної архітектурно-будівельної інспекції у липні.

Нагадаємо, результати конкурсу по залученню інвестора до проекту будівництва багатоквартирного житлового будинку з приміщеннями поліклініки на базі об’єкту незавершеного будівництва по вулиці Софіївка, 39 виконавчий комітет затвердив у серпні 2017 року.

 

Конкурсна комісія визначила переможцями у товариство з обмеженою відповідальністю «Франківський Дім ІФ», фізичну особу-підприємця Родзінського Любомира Івановича, фізичну особу-підприємця Тороус Андрія Миколайовича та фізичну особу-підприємця Боцвінок Світлану Михайлівну. Згідно договору вони виконують обов’язки «генпідрядника-інвестора». Змовниками робіт виступають виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради та управління капітального будівництва. 

 

 

В Івано-Франківську по вул. Софіївка, 39  знаходиться недобудований корпус сихоневрологічного диспансеру. З історії будівлі відомо, що спочатку її зводили як корпус психоневрологічного диспансеру. У 2006 році міська рада безоплатно передала довгобуд у власність територіальних громад Івано-Франківської області з метою перетворити його в обласний перинатальний центр.

   

Згодом новий перинатальний центр вирішили звести у Пасічній, а незавершене будівництво на Софіївці передати назад місту під соціальне житло. У 2015 році об’єкт незавершеного будівництва передали на баланс управління капітального будівництва виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради. Рік по тому місцева влада заговорила про те, аби довгобуд на Софіївці нарешті довести до ладу і перетворити його на багатоквартирний житловий будинок для учасників АТО.

 

Тільки навесні 2017 року депутати прийняли рішення оголосити конкурс по залученню інвестора до інвестиційного проекту щодо реконструкції об’єкту незавершеного будівництва на вул. Софіївка, 39 під житловий будинок.

  

Тоді ж міська рада затвердила проект  землеустрою щодо відведення земельної ділянки управлінню капітального будівництва площею 0,8600 га, по вулиці Софіївка, 39, для реконструкції об’єкту незавершеного будівництва (перинатального центру) під будівництво багатоквартирного житлового будинку, з передачею її в постійне користування. А у вересні Департамент містобудування, архітектури та культурної спадщини видав управлінню капітального будівництва містобудівні умови та обмеження на реконструкцію незавершеного будівництва під житловий будинок по вулиці Софіївка, 39.

 

Перед цим виконавчий комітет  затвердив умови інвестиційного договору із генпідрядником. Згідно документу, будівництво об’єкта інвестування здійснюватиметься у дві черги. Перша черга передбачає зведення поліклініки висотою у 5 поверхів з горищем. Орієнтовна загальна площа об’єкта -  3 746,1 м2. Поліклініка розрахована на 460 відвідувачів вдень.

  

Друга черга будівництва – це багатоквартирний житловий будинок. Поверховість - 5 поверхів та мансарда. Орієнтовна загальна площа квартир у житловому будинку – 5 317,32 м2.

 

Також у погодженому виконкомом інвестиційному договорі вказана приблизна договірна ціна на виконання робіт приблизною - 57 849 343 грн. При цьому ціна є динамічною та може бути змінена шляхом її погодження між генпідрядником та замовником. Фінансування будівництва здійснюється за рахунок коштів «генпідряника-інвестора».