Будинок в центрі Франківська, який немає каналізації, таки відремонтують

Через відсутність каналізації мешканці будинку на Січових Стрільців, 25 всі нечистоти «скидають» в підвал.

На засідання постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, управління комунального власністю, розвитку малого і середнього бізнесу Віталій Костишин відзвітував про виконання «Регіональної програми забезпечення діяльності комунального підприємства Івано-Франківської обласної ради з експлуатації майна», пишуть Версії.

 

За словами директора на баланс комунального підприємства Івано-Франківської обласної ради з експлуатації майна передали 24 об’єкти нерухомості, з них 12 – пам’ятки архітектури місцевого значення. Незважаючи на «недофінансування» (в 2016 програма профінансована тільки на 44%) КП з експлуатації майна навело порядок на декількох об’єктах.

 

 

«Це був «вдалий» хід – передати майно у підпорядкування даного підприємства, – відзначив голова комісії Остап Дзеса. – Вони навели порядок на багатьох об’єктах. В тому числі Будинок під куполом – це їх заслуга». В найближчих планах ремонт приміщення на Незалежності, 5, яке посадовці порівнюють з громадським туалетом, і проведення каналізації в будинку на вулиці Січових Стрільців, 25.

 

«Наша ганьба – це будинок на Незалежності, 5, – зауважив голова комісії. – Треба, щоб ви подивилися на цей об’єкт і визначили, які заходи треба здійснювати, щоб він виглядав «центральним» у центральній частині міста».

 

«Ми запланували роботи на наступний рік, – прокоментував Віталій Костишин. – Минулого року ми ремонтували балкони. Також ми встановили нові двері і електронний замок, щоб туди не заходили справляти нужду».

 

Теж саме відзначили і про будинок на Січових Стрільців.

 

«Будинок в центрі міста, наша власність, пам’ятка архітектури не має каналізації. Ганьба і позор, – заявили на засіданні комісії, – Це приміщення з трьох поверхів і все скидається в підвал».

 

«Там каналізації немає ще з часів Австрії, – відзначив диктор КП з експлуатації майна. – Зараз ми оформляємо земельну ділянку для постійного користування, далі будемо приступати до реконструкції системи каналізації».

 

Депутат облради Василь Попович запропонував задіяти вільні кошти з екологічного фонду.

 

«Є ж перевиконання по екологічному фонду, а каналізування якраз підпадає під це фінансування».